Life of Johanna

En blogg om mina personliga tankar

Leka med luftpistol

Jag växte upp med två bröder, en yngre och en äldre. Alla mina kusiner var killar liksom alla barn på gatan där jag bodde. Det ser kanske deppigt ut såhär svart på vitt, men jag älskade att vara enda tjejen och jag älskade att leka grabbiga lekar. Som tur var hade jag föräldrar som förstod att låta mig leka vilt. Det var mycket krigslekar minns jag - knallpistoler, gevär, knivar och kamouflage. När vi blev lite äldre sedan så fick vi soft air guns och de hade vi sjukt mycket roligt med. Vi fick bara prickskjuta med dem för våra föräldrar, men vi lekte givetvis riktigt krig med dem. De små rosa och blå kulorna sved ganska rejält när de träffade, haha!

Saknar det okomplicerade

När jag blev sådär 14-15 år slutade jag leka med grabbarna, kanske alla slutade leka i den åldern i allmänhet, men jag har saknat det många gånger. Det är liksom lättsamt och okomplicerat med killar och deras sätt att umgås. 

Jag funderar faktiskt på att ta och köpa en luftpistol och träna lite skytte, det kanske kunde vara kul som hobby. Jag har alltid tyckt om det där med att ligga på lur, sikta och pricka mitt mål. Jag fick skjuta luftgevär hos morfar som ung och det var otroligt kul! Jag skulle dock aldrig kunna ägna mig åt jakt så jaktlicens går bort. Det här med att ta livet av en levande varelse är otänkbart - jag äter ju inte ens kött! 

Nä, en luftpistol och en måltavla räcker långt - det vore riktigt kul!

Kanske från Fritid & Prylar

23 May 2019