Life of Johanna

En blogg om mina personliga tankar

Jobb som konsult kanske vore nåt?

Att få jobb idag, det är inte alltid det lättaste, men, det finns ju faktiskt olika alternativ att välja på. Den vanliga vägen via Arbetsförmedlingen och att vara anställd på ett enda företag är ju inte ett måste. Ett sätt att jobba är ju att göra det som konsult. Det gör att man kan jobba med olika saker på olika arbetsplatser. Det kan man göra hos till exempel GigStep. Hos dem finns det en portal som är för både arbetsgivare och för arbetssökande. Där går det att hitta så kallade gig och jobba som gigkonsult eller giggare. Det kan vara smart att jobba på olika ställen för att göra sitt cv bättre. 

Smart och flexibelt

Genom att gå via GigStep så går det utmärkt att få en bra flexibiltet i valet av arbete. Det eftersom att deras portal gör att det finns många valmöjligheter. Att ta ett gig eller ett konsultuppdrag när du behöver det är perfekt. Det är rätt så smidigt och gör att du mer eller mindre kan röra dig fritt på arbetsmarknaden. Sedan är det smart att jobba på det viset, mellan olika saker. Kanske medan du letar efter ditt drömjobb. Eller så är det för att få in en fot på en viss arbetsplats. 

Konsulter tar man ofta in vid behov när när andra är lediga, sjuka eller om det är arbetstoppar. Men sedan är det inte omöjligt att bli rekryterad av arbetsplatsen för att få fast anställning direkt hos dem. 

9 Apr 2020