Life of Johanna

En blogg om mina personliga tankar

Att välja markis

Idag finns det ju en massa olika typer av markiser att välja mellan. På www.skanskfonstermiljo.se finns det bland annat markiser för terrass, fönster så väl som uterum och pergola. En markis kan göra mycket för ditt hus utseende och inte bara skydda mot sol och regn. Dessutom kan de ge ett bättre inomhusklimat.

Olika varianter av markiser

Terrassmarkiser är som det låter, markiser man sätter på terrassen. De kommer ofta i olika utföranden, storlekar, färger och former. Det finns även mindre markiser, som passar utmärkt på uteplatser och balkonger som det finns stora med vikarmar för terrassen eller uteplatsen. 

Det finns även det som kallas takmarkiser. De är anpassade för tak och altaner. De brukar även de vara fristående så som en terrassmarkis. 

Fönstermarkiser är ett bra val om det är så att du vill få skugga inne på bra sätt. Det brukar finnas bra modeller som passar de allra flesta hus och byggnader.

Är det så att du har en balkong så kan det passa bra med en balkongmarkis. 

Utöver alla dessa varianter så finns det även det som kallas för vertikalmarkiser som man monterar på väggen samt att det finns sidomarkiser, som ger en bra sidoavskärmning. Den ger bra insynsskydd samt att den är bra komplement till en terassmarkis.

Pergola

Det går även satsa på det som kallas för pergola. Dessa kan komma med rörliga taklameller, kraftiga vädertak och väggar av screen-väv. Det går att skapa ett slags uterum med denna om man vill. 

4 Nov 2020